PROGRAMSKI DODATAK SOLVER POLYIMIDE
Proizvodi
Vrelo proizvode

Специјални полиимидни прах за армирање ПТФЕ

Специјални полиимидни прах за армирање ПТФЕ

С пециални полиимидни прах за ојачавање ПТФЕ-а Као што сви знамо, за Политетрафлуороетхилене (ПТФЕ), због своје одличне самоподмазивости, отпорности на корозију и високих температурних перформанси у пољу трења и материјала за ношење заузимају веома важну позицију. Али њена ниска ...

Специјални полиимидни прах за армирање ПТФЕ

Као што сви знамо, за Политетрафлуороетхилене (ПТФЕ), захваљујући одличној самоподмазивању, отпорности на корозију и високим температурама у пољу трења и материјала за хабање, заузимају веома важну позицију. Али њена ниска тврдоћа, лака кретња, лоша отпорност на трење, потреба за додавањем филера за побољшање ових недостатака како би се задовољила механичка бртва, трење у области захтјева за примјеном.

 

Најчешће коришћена пунила су стаклена влакна, карбонска влакна, графит, молибден дисулфид, бронзани прах и органски полимерни материјали отпорни на високе температуре. Међутим, неоргански пунил и ПТФЕ у комбинацији са лошим трењем и хабањем лако се опадају, што резултира лошом отпорношћу на хабање и лако оштећује двоструку, лошу машинску обраду, ограничавајући примјену изузетно тешких услова. Полимер испуњен ПТФЕ-ом мора бити стабилан током синтеровања (380 ° Ц). Због тога, само неколико полимера као што су полиетер етер кетон (ПЕЕК), полифенилен сулфид (ППС), арамид (АФ), полифенилен оксид (ПОБ) и полиимид (ПИ) могу бити "компетентни".


СОЛВЕР ПОЛИИМИДЕ је развио специјални разред полиимид за побољшање политетрафлуороетилена (ПТФЕ) (СолверПИ-Повдер 1800 и СолверПИ-Повдер 1822). Једина разлика између СолверПИ-Повдер 1800 и СолверПИ-Повдер 1822 је изглед боја. Друге перформансе су исте.

Ставка бр.

СолверПИ-Повдер 1800

Изглед

Жути прах

Финност

1000 Месх

Густина

1.40 ~ 1.45 г / цм3

Температура стакленог прелива

385 ° Ц

Коефицијент топлотне експанзије

20 ~ 25ппм / ° Ц

Дозволе на индексу кисеоника

37

Снага компресије

≧ 160МПа

Снага савијања

≧ 180МПа

Утицај снаге

≧ 100КЈ / м²

Површинска отпорност

≧ 10³Ω

Отпорност запремине

≧ 10³Ω.цм

Диелектрична константа (106Хз)

3,0 ~ 3,5

Диелектрична чврстоћа (КВ / мм)

240

СолверПИ-прах 1800 Изоловани ПТФЕ Изглед:
СолверПИ-прах 1822 Испуњен ПТФЕ изглед је више попут испуњен П84:

Просечна величина честица СолверПИ-Повдер 1800 и СолверПИ-Повдер 1822 је 1000 месхова (13μм). То је термосетујући полиимид, неће се растопити. Температура стакла може бити 385 ° Ц. Без физичких и хемијских промена, али са отпорношћу на лупање и високом тврдоћом приликом синтеровања на температури од 360-380 ° Ц, тако да је врло погодно за побољшање ПТФЕ производа. Због посебне хемијске структуре и микроагрегације полиимида (ПИ), у процесу трења и хабања, посебно сухе трење, може ефикасно повећати ПТФЕ трансферни слој и дуплу везу, а ПИ тврда честица равномерно диспергована у ПТФЕ матрице, играју потпорну улогу у оптерећењу, чиме се у великој мјери побољшава механичка чврстоћа материјала, карактеристике трења, отпорност на лупање и температура омекшавања Вицат.

 

Наша истраживања показују да додавање 15% нашег полимида може побољшати отпорност на хабање ПТФЕ 400 пута, у поређењу са другим полимерима (ПЕЕК, ППС, АФ, ПОБ), најбољи ефекат побољшања је најбољи "партнер" за ПТФЕ. На пример, уз додавање 15% садржаја, додајте овај производ да побољшате композитни материјал ПТФЕ-а него додавање отпорности на полифениленске (ПОБ) отпорност на хабање 7 пута веће од граничне вриједности ПВ веће од 2 пута. Због тога се производ широко користи у заптивкама компресора, чашама, чајевима, шинама, флексибилним шинама, слојевима отпорним на хабање рупа и других композитних материјала ПТФЕ.


Перформансе СолверПИ-Повдер 1800 Филлед ПТФЕ

Стопа попуњавања ПИ (%)

15%

Густина (г / цм3):

1.96

Затезна чврстоћа (МПа):

18.54

Издужење (%):

311

Тврдоћа на обали (обала Д):

57

Скупљање (%):

3.07

Температура омекшавања Вицата (℃):

202

Коефицијент трења

0.11

Одјећа (г)

0.002-0.004
Srodni proizvodi

Par:

Sledeći: SolverPI-Monomer TPER